zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 причини настинката да не си отива



6 причини настинката да не си отива

здраве.bg

... алергията е като се вземе антихистаминов продукт - ако изведнъж се почувствате много по-добре, вероятно става дума за алергия.

Настинката разрушава нормалните защитни бариери на тялото и го прави по-податливо и на вторични инфекции. Не са редки случаите на подобрение, а след това – на ново, по-сериозно влошаване. Това обикновено е знак, че е налице зараза освен с вируси (настинката е вирусно заболяване) и с бактерии.

Възможна причина симптомите на простуда да се удължават във времето е евентуална инфекция на синусите. Това е доста често следствие. Слузта, заседнала в носните пътища и не изтекла за определено време – независимо поради настинка или алергия – води до инфекция на синусите. Тя може да се окаже трудна за диагностициране, особено в началните стадии и от неспециалист.

При синусова инфекция се появяват болки в лицевата част, главоболие, температура и зелени или жълти секрети от носа. Тогава обикновено специалистите предписват антибиотик.

5. Прекалена вяра на билкови препарати

Всички сме чували твърденията за някои от най-популярните билкови продукти при настинки: “Изпий това и повече никога няма да боледуваш.”; “Пробвай това и симптомите ще изчезнат до 3 дни.”. Много от тези твърдения не са верни. И още нещо важно – надписът на опаковката “билков” не значи, че не може да ви навреди. Затова, бъдете внимателни за такъв тип лечение.

Изследванията са противоречиви и за такива популярни при настинка средства като витамин C. Повечето от тях приемат, че е налице само опосредствено действие, т.е. витаминът допринася за засилване на имунитета и оттук – за по-лесно справяне със заболяването.

Днес все повече се говори и за значението на витамин D. Установено е, че ниските нива на витамин D в организма повишава риска от настинка, но не е доказано, че приемането на допълнителни дози от него може да съкрати продължителността й или да ни предпази от нея.

6. Твърде упорити физически тренировки

Трудно е да се приеме, че при болно гърло...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.