zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 причини настинката да не си отива



6 причини настинката да не си отива

здраве.bg

... носа и гърдите, да се оттече по-лесно. Но в комбинация с някои лекарства (такива за освобождаване на секретите) по-голямото количество течности води до увеличаване на слузта – поне в началото докато симптомът поотмине. Затова повечето лекари предпочитат този тип медикаменти (независимо от временното неудобство за болния) отколкото лекарствата, които я изсушават.

3. Твърде много лекарства срещу секретите

Всеки, опитал да спи с напълно запушен нос, знае какво е облекчението от лекарствата, които буквално изсушават хремата. Умерено изсушаване е добре, но не и ако прекалите – това само ще влоши и удължи симптомите на настинката, защото след определен момент слузта още повече се набива в синусите.

Ако прекалите с деконгестантите, това ще доведе и до обезводняване на целия организъм. А това вече стана ясно, е вредно за преборване на заболяването. Дори може да предизвикате и други симптоми, които не сте имали досега. Използването на спрей за нос повече от 3-4 дни, може да предизвика привикване към медикамента. Злоупотребата с деконгестанти може да причини треперене, повишено кръвно налягане, запек.

4. Лекуване на грешно заболяване

Обикновената настинка може да доведе и често бива бъркана с други заболявания като инфекции на синусите или алергии. А грешното лечение логично не води до подобряване на състоянието.

Често се случва да се объркат алергиите с настинка, защото те имат симптоми, които са същите като на настинката или много сходни с тях. Има няколко разлики, по които да се диференцират все пак.

Симптомите на настинката обикновено се появяват от врата нагоре и достигат максимума си след няколко дни. От друга страна, алергиите могат да предизвикат симптоми в по-ниски телесни участъци. Въпреки че и алергиите, и настинките могат да предизвикат кашлица, течащ нос и кихане, те се различават по мускулните болки, умората и пониженият апетит, които са симптоми за настинка, но не и на алергия.

Един добър начин да се различат настинката и...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.