zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Само за жени: вумбилдингът - фитнес за секс-богини



Само за жени: вумбилдингът - фитнес за секс-богини

(фото - sxc.hu)

От скоро популярен в западния свят, той е базиран на източни практики.

Тя.bg

... чувал (а някои са и виждали) сексуалните трикове, демонстрирани от „опитни” дами (най-известните са в Тайланд) като „пушене” или „духане на свещи”, които в същност могат да бъдат направени от всяка една жена - т.е. не е необходимо тя да бъде сексуален вундеркинд.

Според инструктурите по вумбилдинг, жените, които се занимават с този нов вид фитнес, се ръководят от желанието си да вдъхновят съпружеските си отношения, да станат суперлюбовници на своя единствен любим и да се научат самите те да изпитват цялата гама от еротични преживявания.

Някои ще кажат, че в йогата има подобна техника, а освен това популярните упражнения на Кегел също са насочени към укрепването на влагалищните мускули. Това е така, но тези тренировки засягат само 1/3 от вагината.

Специфичните асани в съответния раздел от йогата действат по-дълбоко, но резултатите от тренировките са забележими след месеци и дори години (особено ако стените на влагалището са разтегнати след раждането и са изгубили своята еластичност).

Методиката на вумбилдинга позволява само за няколко седмици да се разбудят „пасивните” мускули. Тук не става дума за възможността за постигане на оргазъм (това се разбира от само себе си), а за нюанси като способността за управляване на преживяванията – при това не само на собствените.

Прилагането на такива „трикове” (например тласъци на шийката на матката и вълнообразно свиване на мускулните пръстени на вагината) заставя мъжете да ускорят или забавят еякулацията, а също така да постигнат оргазъм, без да правят видимо движение (т.нар. техника на безфрикционен полов акт).

Занятията започват с психологически тренинг, който плавно преминава в урок по развитие на интимната мускулатура. Уредът се състои от две камери (външна и вътревагинална) и манометър, който оценява степента на тренираност на мускулите, не на базата на субективните усещания, а на обективните показатели на уреда. Това позволява да се нормализира натоварването и да не се допуска прекомерно развитие на...

 
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.