zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да оправим настроението си



Как да оправим настроението си

14 лесни начина да придобием настроение, така че да се радваме и на малките неща в живота.

здраве.bg

... , когато не са в добро настроение, защото нямат дори психическата енергия да се преоблекат за фитнеса. Решението е в това да откриете правилните упражнения, които съответстват на моментното ви настроение. Когато се опитвате да превъзмогнете тъгата, пробвайте нещо по-въздържано и по-малко интензивно. Наблюденията показват, че дори умерени упражнения – до 40% натоварване на сърцето – ще повдигнат настроението ви. Затова, ако смятате, че обичайните високо натоварващи и енергични тренировки не са за вас, пробвайте нещо друго, приятно през свободното си време – дори да е само разходка в парка. Възприемайте това като психическа отмора, а не като тренировка.

Ако сте ядосани, намерете нещо, което да ви фокусира за дълго. Колкото и да е примамлива идеята за кикбокса, прескочете го – никой не се е отървал от гнева, като размахва юмруци. Вместо това правете нещо, което завзема съзнанието ви и ви разсейва от причините за лошото настроение. Може и да пробвате нещо, което не сте правили досега – така ще освободите съзнанието си от това, което ви разстройва.

6. Разчистете безпорядъка

Дезорганизираните купчини от листи по бюрото или хаосът на кухненската маса дразнят. На много хора това напомня колко много неща не са успели да свършат и ще трябва да се заемат утре с тях. Това може да ви накара да се почувствате все едно сте се провалили. За бързо съвземане - сложете в ред поне част от бюрото или в стаята у дома, където прекарвате най-много време. Но не си правете труда да организирате нещата, ако нямате време за това - просто подредете листите и книгите в стегнати купчини или ги сложете в кутии. Дори само илюзията за подреденост е достатъчна.

7. Мислете... скоростно

Превърнете мислите си в състезание – това може да ви разведри за минути. Например, когато някой ви дразни до побъркване, дайте си 30 секунди, за да си спомните дали пък в миналото той не ви е бил от полза и кога се е случило това. Веднага ще се почувствате по-добре. Ако нищо хубаво не ви идва...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.