zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да оправим настроението си



Как да оправим настроението си

14 лесни начина да придобием настроение, така че да се радваме и на малките неща в живота.

здраве.bg

Липсва ви настроение? Сякаш сте забравили какво е да се усмихваш? По-нататък ще намерите над дузина предложения как можете да подобрите настроението си и да върнете усмивката си. Харесайте си някои от тях, изпробвайте ги, за да разберете кой ви пасва най-добре. Ако направите правилния избор, ефектът ще е почти незабавен. И... не чакайте настроението ви да спадне – човек винаги има нужда от още малко усмивка. А психолозите твърдят, че истинското щастие не е скрито нито в заплатата, нито в чудодейния крем против бръчки.

Според най-новите мнения, обстоятелствата в живота могат да допринесат само с до 10% за щастието и доброто ни настроение. 50% зависят от генетичната ни “нагласа”, която може да се сравни с теглото, което тялото ни си възвръща след драстична диета. И около 40% са повлияни от това какво правим преднамерено с цел да си създадем радостни изживявания, т.е. добро настроение.

Затова, следващия път, когато имате нужда да си отдъхнете от тежкия ден на работа или да разнообразите в скучния следобед, опитайте някои от изброените и доказали действието си съвети за подобряване на настроението:

1. Прелистете няколко стари снимки

Когато се почувствате тъжни, изровете албумите с бебешките си снимки или тези от любимата си ваканция.
Това може да ви направи по-щастливи отколкото парченце швейцарски шоколад – поне така показва изследване, проведено във Великобритания, на тема колко се покачва настроението на хората, след като хапнат малко шоколадово, вземат едно питие, погледат телевизия, слушат музика или разглеждат собствените си снимки. Според резултатите, музиката и шоколадът почти не предизвикали промяна в настроението у повечето хора, алкохолът и телевизията довели до минимално покачване (с 1%), а безспорният победител било разглеждането на снимки - то накарало хората да се чувстват средно с 11% по-добре. За да не ровите всеки път за снимки, можете да качите част от тях на компютъра си – да си ги сложите като фон или дори да си направите скрийнсейвър....

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.