zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кой наистина има нужда от спортни добавки



Кой наистина има нужда от спортни добавки

24 юни 2009, здраве.bg

... по време на тренировката течности.

Как да извлечем полза без да приемаме нещо излишно

За това ще помогнат веществата, които изгарят мазнините, но с тяхна помощ можете да отслабнете само ако активно се занимавате с фитнес (не по-малко от 4 пъти седмично!).

Препаратите, които са на основата на растителни екстракти, могат да намалят апетита и да повишат скоростта на обменните процеси. Зеленият чай извежда токсините, екстрактът от гарциния помага да се преодолее влечението към сладкото, хитозанът подобрява работата на ставите, а бромелаинът разгражда мазнините.
Недостатъкът от приемането на тези препарати е, че след изгарянето на определено количество мазнини, организмът се опитва да натрупа дори повече, отколкото е изгубил.

Термогенните вещества, водещи до изгарянето на мазнините, повишават телесната температура по време на тренировките и ускоряват разхода на калории. Те обикновено съдържат кофеин, ефедрин, холин и инозитол. Минусът на тези препарати е, че доста често предизвикват странични ефекти: учестено сърцебиене, главоболие, изнервеност, безсъние.

Липотропите (лецитин, инозитол, хром пиколинат, метионин и т.н.) са признати като най-мощното средство за разграждане на мазнините, но те не се препоръчват при проблеми със сърцето или диабет.
Тези препарати трябва да се приемат само преди ядене, с голямо количество вода и в никакав случай преди сън. За да предпазите черния си дроб, трябва внимателно да спазвате посочената дозировка и да забравите за останалите спортни коктейли.

Ако сте доволни от фигурата си и посещавате спортната зала само за да поддържате форма, можете да се възползвате от енергийните тонизиращи напитки, чиято основна цел е да премахнат умората. Това не са напитките, които се продават в супермаркетите – става дума за спортните енергийни напитки. Донякъде те са подходящи и за отслабване: колкото по-висок е жизненият ви тонус, толкова по-бързо се изгаря всичко излишно. Обикновено в състава на такива...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.