zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Добавки полезни за всеки



Добавки полезни за всеки

За други е най-добре първо да се посъветвате с лекаря си.

здраве.bg

... от смърт в резултат на сърдечно-съдово заболяване).

Бонуси: според някои нови изследвания рибеното масло действа положително и на нервната система, като намалява напрежението и депресивните състояния, а също така увеличава способностите да се учи и помни.

Опитайте: тъй като е далеч по-вероятно да сте от мнозинството хора, които не ядат риба поне 2 пъти седмично, специалистите съветват в такъв случай да приемате по около 1000 мг EPA и DHA на ден, като е препоръчително да съхранявате опаковката в хладилник.
Винаги четете етикета, на който трябва да е изписано точното количество EPA и DHA, които се съдържат в една капсула.

За всеки: витамин Д

Изследванията: това безспорно е един от най-популярните витамини и съвсем не без основателна причина. Според статистиката, около 53% от хората не получават достатъчно витамин Д от основните източници като слънцето и храната (риба или млечни продукти, например). Дори напоследък се оспорва като недостатъчна сегашната препоръчителна дневна доза от 400 МЕ (IU) на ден.

Стотици проучвания доказват, че витамин Д не само има основна роля за абсорбирането на калция от организма, но и намалява риска от различни видове рак (в това число и най-разпространените като рака на белите дробове и рака на гърдата).

Според най-нови изследвания, недостигът на витамин Д е свързан и с повишения риск от смърт в резултат на сърдечно заболяване.

Бонуси: приемането на повече витамин Д намалява още риска от появата на автоимунни заболявания като диабет от тип І, множествена склероза и ревматоиден артрит. При недостига му често се появяват болки в ставите, костите и мускулите, фибромиалгия и остеоартрит.

Опитайте: вземайте допълнително количество витамин Д, защото в над половината от случаите той не достига в човешкия организъм. При повечето хора приемът на 1000 МЕ дневно плюс престой от 5-10 минути на слънце няколко пъти в седмицата гарантират необходимата доза.

Чисто търговски витамин Д...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.