zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бързото хранене е изцяло погрешна концепция



Бързото хранене е изцяло погрешна концепция

Лошият баланс и високата калоричност остават характерни за този тип храна.

здраве.bg

... нормата за белтъчините, неизбежно ще превишите нормата за мазнините. Освен това ще ви е много трудно и да се предпазите от наднорменото количество захар.

След подобно хранене много бързо ще ви се прияде отново. Колкото повече мазнини и захар съдържа храната, толкова по-малко засищаща се оказва тя. С други думи, порция постно месо, супа, зеленчукова салата, йогурт и 2-3 филийки хляб биха ви заситили за много по-дълго време.

Маниерът на хранене в „Макдоналдс” също не способства за утоляването на глада. Доказано е, че ако човекът яде от чиния и използва прибори за хранене, той се нуждае от по-малко калории, отколкото ако яде в движение и отхапва от цялото парче.

Съотношението между хранителните вещества и калоричността в повечето ястия са все още далече от съвременните представи за правилно хранене.

Традиционните сандвичи, коктейли, напитки, сладкиши и пържените картофи водят до повишен риск от затлъстяване, артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, захарен диабет и подагра, изостряне на гастрита, язва на стомаха и т.н.

Такава храна може да бъде наречена относително безопасна само за тези, които се занимават с тежък физически труд.

Ако не злоупотребявате с мазната храна и се движите много, все пак можете да влизате в „Макдоналдс”, но не по-често от 1-2 пъти седмично. А хората, склонни към напълняване - веднъж месечно. Или да подхождат много избирателно към менюто - само зеленчукова салата и диетична кола, съветва в. “Ню Йорк Таймс”.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.