zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Масажът – хитове на есента



Масажът – хитове на есента

здраве.bg

Привържениците на масажа са убедени, че той помага да се справим с всички сезонни проблеми: депресията, простудните заболявания, изострянето на цистита, възпаленията и др. Развитието на масажните техники е различно в различните части на света. Ние ви предлагаме типичното за всяка една от тях. А дали и коя именно е подходяща за вас, можете да изберете сами.

Класическият руски масаж например е система, разработена още през 19 век от петербургския лекар Владимир Щанге. Руската школа е обединила в себе си най-добрия опит на различните система за масаж. Едно от нейните главни предимства е, че тя отделя внимание веднага на всички органи. Този масаж способства за общото оздравяване и за укрепването на всички системи в организма.

Испанският масаж погледнат от страни напомня обичайното, само че много по-ритмично галене. Масажистът като че ли танцува над тялото на клиента. В действителност това е дълбоко разтриване, които загрява и насища мускулите с кислород. Ръцете на масажиста се плъзгат в различни посоки. При това нито едно от движенията не се повтаря в сеанса повече от 3 пъти. Главното достойнство на испанския масаж е максималната релаксация. В него могат да се използват и лечебните свойства на меда, за който се смята, че предпазва от простудни и кожни заболявания.

Шиацу или акупресурата е т.нар. японски точков масаж, при който, ритмично натискайки биологически активни точки, се смята, че масажистът включва процесите на регенерация на клетките.

Сегментарният масаж наподобява точковия. Оказва се, че всеки човек има по тялото си две ивици с ширина 4-5 см, разположени от главата към седалищните части от двете страни на гръбначния стълб. В тази област се намират голям брой биологически активни точки, които са свързани с различните органи. Масажирайки “актуалната зона” на различни нива специалистът премахва проблемите, свързани с белите дробове, сърцето, стомаха и т.н.

Главното в масажа аюрведа са не масажните движения, а използването...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.