zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За ползата от разтоварващите дни



За ползата от разтоварващите дни

dieti.info

Разтоварващите дни са необходими не само за поддържането на теглото, но и за прочистването на организма. Разтоварващ ден не означава, че трябва да се гладува - има много продукти, които могат да се употребяват през тези дни.

Не се препоръчва разтоварващият ден да се прави по-често от веднъж седмично. През този ден трябва да се пият повече течности (най-малко 2 литра) – чиста питейна вода или зелен чай. През този ден не трябва да планирате никаква сериозна работа, която изисква влагането на много усилия.

Разтоварващите дни са противопоказни по време на бременност и кърмене, по време на заболяване и обща отпадналост на организма, при захарен диабет и хронични заболявания на бъбреците и черния дроб.

Какви могат да бъдат разтоварващите дни

С белтъчини
Разрешава се употребата на постни месни и рибни продукти, варени или приготвени на пара. Белтъчините могат на бъдат и от растителен произход - например фасул. Към месото можете да добавите домат, краставица или зеле без подправки и сосове. През този разтоварващ ден няма да гладувате - храненето може да стана на всеки 4-5 часа.

С извара
За този ден трябва да се запасите с извара (но не повече от 600 г), мляко и сметана (до 100 г). Изварата се смесва със сметаната и се разделя на 5 равни части, които се приемат през деня заедно с млякото. Пийте минерална вода. Този тип разтоварващи дни укрепва костите и ноктите.

С моркови
Настържете един пресен морков, смесете го с мед, сока от половин лимон и го разбъркайте. Яжте тази салата за закуска, обяд и вечеря. Този разтоварващ ден трябва да се прави не по-често от веднъж месечно.

С ябълки
Дневно на 3 пъти можете да изядете 1,5 кг ябълки. Можете да пиете течности колкото искате.

С банани
Разпределете 1 кг банани за 3 хранения.

Със салата
Такъв разтоварващ ден е подходящ за тези, които обичат разнообразието. Можете да си приготвяте салата от всякакви плодове и зеленчуци, но тяхното общо количество не трябва...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.