zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Забравете приказките за целулита!



Забравете приказките за целулита!

Ако искате истински резултати, залавяйте се за работа!.

здраве.bg

Толкова много жени не щадят сили, време и пари, за да се избавят от тази истинска “напаст” - целулита. Цялата тази “целулитна суета” наподобява една страшна приказка – може би най-популярната тема във всички женски списания.

От медицинска гледна точка целулитът представлява натрупване на мастни клетки, които са спрели да функционират нормално. Те престават да отделят продуктите на своята жизнена дейност и затова натрупват мазнините, като буквално поглъщат всичко около тях – течности, токсини и т.н. В резултат на този процес с тях се случва същото, което и с хората – клетките пълнеят и се превръщат в неприятни на вид неравности по кожата.

Проблемите в работата на мастните клетки са свързани с нарушението в обмяната на веществата, което на свой ред е резултат от неправилното хранене, хормоналния дисбаланс и/или нездравословния начин на живот.
Хората с целулит често страдат и от наднормено тегло. Затова ние сме склонни да свързваме целулита с излишните килограми.

Целулитът е изключително женски проблем, тъй като с свързан с хормона естроген, който липсва при мъжете.

Според специалистите началният стадий на целулита е едва ли не физиологична норма. Във втория и третия стадий той се смята за козметичен дефект и едва четвъртият стадий (проявяващ се с отпуснали се мускули, студена и посиняла кожа и с болки при натиск върху нея) се смята за патология, т.е. за заболяване.

Всички, сблъскали се с този проблем, разбира се мечтаят за неговото бързо изчезване, но от друга страна много малко са тези, които са склонни да признаят, че всичко зависи от собствените им усилия. Затова различните “методи”, обещаващи бързо решаване на проблема, са така добре приемани от повечето хора.

• Някои отиват при козметиците и си правят мезотерапия, масаж, лимфодренаж, озонотерапия, липосукция.

• Други, които не могат да отделят толкова средства, не щадят сили и спазват например диета с йогурт или разтриване с влажна кърпа.

• Трети обвиняват за всичките си беди мащехата-природа...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.