zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Точковият масаж и иглолечението



Точковият масаж и иглолечението

здраве.bg

... нормалното движене на енергията по целия организъм.

Всичко на пръв поглед изглежда много ясно и лесно. Но в действителност, за да се изучи добре акупунктурата и да се овладеят до съвършенство методите на лечение на точковия масаж и иглолечението, са необходими няколко години целенасочена подготовка. Човешкият организъм е сложна система. Трябва да се знае не само разположението на точките. Някои точки могат пряко да въздействат върху болните органи, които не се намират в непосредствена близост. Освен това силата и въздействието върху конкретните точки при различните заболявания са напълно различни.

Затова незапознатите достатъчно добре с методите на китайската медицина е по-добре да не ги прилагат на практика. Две точки една до друга могат да оказват различно влияние: едната може да въздейства положително на организма и да способства за неговото оздравяване, а другата обратното – може да блокира енергийните канали и да задълбочи заболяването.

Точковият масаж и иглолечението са методи на лечение, които бързо набират популярност дори в страните, където традиционната западна медицина е доминираща.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.