zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Болката - и приятел и враг



Болката - и приятел и враг

Този жизненоважен механизъм може да се превърне в разрушаващ живота ни фактор

.

платена публикация

Победата над болката винаги е била заветна мечта на хората като цяло и в частност – на медицината. Ако има нещо, по което всички 6,7 милиарда души на света си приличат, то е, че в някакъв етап от живота си и в определена степен, всеки човек е изпитвал болка.

Болката е алармената система на тялото, която предупреждава, че нещо в него не е както трябва. В този смисъл, болката е жизненоважен механизъм, приятел, който ни предпазва от по-нататъшно нараняване и ни съобщава да вземем мерки. Но болката, също така, е враг. Тя въздейства емоционално и е в състояние да блокира и провали различни аспекти от живота ни – изпълнението на професионалните ни задачи, отношенията с партньора, децата, приятелите, колегите.

Всеки от нас по различен начин понася болката – затова и специалистите я наричат субективна. Някои стоически търпят дори интензивната болка, а други не могат да понесат и най-незначителните й прояви.

Чувството за болка е познато на всеки човек, а от медицинска гледна точка съществува цяла отделна наука за болката – алгология, която търси отговорите на въпроси като:

• Трябва ли да се търпи болката?
• Ако да, до каква степен?
• Как да се борим с нея?

Болката е вид “трагически” симптом. От една страна, ние трябва да сме благодарни на природата, че болката съществува, защото тя е като сигнал за тревога за организма. В този смисъл, ако човек никога не усеща болка, това означава, че е налице сериозно увреждане на нервната система.

Ясно е, че болката е необходима. Но ако тя е твърде силна или продължителна, структурата на нервната система се “преустройва” и болката започва “да живее собствен, отделен живот”. Такава болка не трябва да се търпи. Тя е агресивен и разрушаващ фактор, с който трябва незабавно да започнем да се борим.

Новият лекарствен продукт Диалгин представлява едно иновационно решение и съвременна алтернатива за бързо премахване на болката.

Разтворимата формула на продукта съкращава значително времето за настъпване на ефекта на...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
лекарства    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.