zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Когато косата има нужда от помощ



Когато косата има нужда от помощ

Проблемите с нея могат да са показателни за по-сериозен здравословен дисбаланс.

здраве.bg

... Подхранете организма, като ядете повече бадеми, авокадо, млечни продукти, тиквени семена. Не забравяйте за цинка – изтънялата коса свидетелства за неговия недостиг. Компенсирайте с повече морски деликатеси. Употребявайте и повече овесени ядки, бобови култури, яйца и мляко, черен хляб.
Проверете хемоглобина си и наблягайте на продуктите, съдържащи желязо – нар, меса, червено вино.

Проблем №4: наелектризиращата се коса

Когато температурите се повишат, косата често се наелектризира. А ако навън вали, тя “провисва”. Причината за това обикновено е повишената пореста структура на корените на косъма.
Съвет: Изплаквайте косата с охладена минерална или газирана вода, която добре тонизира кожата на главата и оказва естествен микромасажен ефект, като стимулира кръвообращението.

Проблем №5: сухата коса

Тя, както и сухата кожа, често са знак за проблеми с отделителната система. Възможно е да страдате и от недостиг на витамини А, В, С и белтъчини.
Съвет: Използвайте шампоани и маски за коса, съдържащи например екстракт от бамбук. Те укрепват и подхранват тънката и увредена коса, а и й придават допълнителен обем.

Проблем №6: окапване на косата

Няма място за паника. Опитайте се да анализирате състоянието й от последните 6 месеца. Ако току-що сте родили или поради някаква причина сте прекъснали бременността си, нямата повод за тревоги. Окапването на косата често се дължи на ендокринни нарушения. Такива промени в организма провокират нарушения в баланса на мъжките и женските хормони, а това се отразява на косата.
Съвет: Изчакайте. След 2-3 месеца състоянието на косата ви би следвало да се подобри. Ако няма промяна, направете си кръвен анализ. Окапването на косата може да бъде признак и на захарен диабет. Стресът, хроничният запек и шийната остеохондроза също са причини за окапването на косата. Трябва да приемате повече целулоза, вода и да се занимавате с повече спорт.

Проблем №7: пърхотът

Бъдете внимателни със стомаха и червата...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.