zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кожата: еластичност с естествени средства



Кожата: еластичност с естествени средства

Вместо химични компоненти, разчитайте повече на собственото си тяло.

здраве.bg

От рекламните послания за различните кремове и лосиони, човек може да остане с впечатление за почти чудодейни свойства на козметиката, съдържаща колаген, коензим Q10, еластин и т.н. Всички те са синтетични компоненти, предназначени за подмладяване на кожата, лифтинг или имат отслабващ ефект.

Като правило тези компоненти са химически аналог на вещества, които организмът на човека изработва самостоятелно. С възрастта, под влияние на негативното въздействие на екологията или в резултат на небалансираното хранене и вредните навици, естествените процеси се забавят. Образуват се все по-малко вещества, необходими за поддържането на еластичността и здравината на кожата. Този недостиг веднага се проявява под формата на гънки, бръчки, намалена еластичност на кожата. Определено в такива случаи кожата се нуждае от помощ, а в по-тежките състояния трябва да се помисли и за стимулация на вътрешните органи.

Освен синтетични компоненти козметичните средства понякога съдържат и натурални ингредиенти. Например често в някои от тях присъства ментолът. Ако той е съставна част от крема или лосиона, то веднага след нанасянето на средството върху кожата се усеща лека прохлада - ментолът предизвиква рязко свиване на съдовете на кожата и с това се обяснява неговия охлаждащ ефект.

При намазване на кожата с крем съдовете започват да се разширяват. Този ефект е полезен за кожата – той способства за извеждането на токсините и излишните течности, подобрява движението на кръвта и лимфата, укрепват кожата. Ментолът има най-голям ефект на въздействие, когато е съчетан с евкалиптово масло, екстракт от лимон и някои други натурални компоненти.(a)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    55+    aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.