zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Правилно ли си мием ръцетеПравилно ли си мием ръцете

4 правила, които може и да не знаете.

здраве.bg

Миенето на ръцете е нещо толкова просто и обикновено, което правим още от ранно детство. Но оказва се, че правилното измиване на ръцете “не е толкова проста работа”. За да превърнете тази процедура в полезна и приятна за ръцете, трябва да спазвате следните правила, съветват от списание Prevention:

Правило №1
За да се радвате на здрава кожа на ръцете най-добре е да използвате мека вода. Тази вода може да се получим, пропускайте обикновената през филтър или преварявайки я по-дълго време. В преварената вода може да се добави сода (1 с. л. сода на 1 л вода).

Правило №2
Не трябва да се използва твърде гореща или твърде студена вода. Ръцете трябва да се чувстват комфортно по време на тяхното миене. Ако водата е твърде гореща, кожата ще стане повехнала, а ако е твърде студена – кожата ще започне да се бели.

Правило №3
Обикновеният тоалетен сапун може да се замени с течен или специална пяна, които съдържат овлажняващи и подхранващи вещества. 1-2 пъти в седмицата с помощта на различни специални препарати може да си правите пилинг на ръцете. След това обаче задължително трябва да нанесете върху ръцете подхранващ крем.

Правило №4
По време на домакинска работа използвайте ръкавици. По този начин максимално ще предпазите ръцете си от различните вредни вещества, които съдържат съвременните почистващи препарати.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хигиена    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.