zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Готови ли сме да посрещнем пролетта



Готови ли сме да посрещнем пролетта

Хубавото и затоплящо се време лесно създава добро настроение.

Пролетното време изиска нови грижи за фигурата и косата.

здраве.bg

Пролетното слънце вече е факт и е време да се разделим с шапките и топлите дрехи. Наближава сезонът на леките панталони и късите поли. Готови ли сте обаче за това? Или проблемите свързани със състоянието на вашата кожа, коса и фигура ви развалят (най-малкото) настроението?

1. Погрижете за кожата си, която едва ли е пощадена от студеното време и вятъра. През зимата върху нея често се появяват червени петна, бузите се белят, а устните изпръхват. Направете си (дори и в домашни условия) пилинг маска или дълбок пилинг (с плодови киселини), който се прави в салоните за красота. След процедурата задължително намажете кожата със защитен крем.

2. През пролетта косата ви (а и кожата) се нуждаят от козметични средства, съдържащи повече витамин Е и С. Те са антиоксиданти, които предпазват кожата от негативното въздействие на околната среда. Дори само редовното измиване на лицето с отвара от лайка или липов цвят ще ви избави от неприятните зачервявания.

3. След зимния режим е време да помислите повече и за фигурата си. Обилните вечери и сладкия десерт могат да са изключение, което просто да доставя допълнително удоволствие от време на време. Разбира се, не е необходимо да се измъчвате с гладуване, просто се ограничете от употребата на сладки и тестени изделия и се постарайте да избягвате обилните вечери.

Ако физическите натоварвания, масажът и контрастният душ станат ваше ежедневие, това само ще допринесе и за по-добрата ви фигура и за доброто настроение!(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.