zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се справим с мазната кожа



Как да се справим с мазната кожа

здраве.bg

Всички, които имат мазна кожа, знаят какво наказание е тя - блести, порите са разширени, често се появяват пъпки... И фактът, че мазната кожа в по-малка степен е застрашена от появата на бръчки, не е кой знае какво утешение. Как да се справим с мазната кожа?

Първо, трябва да се установят причините за повишеното съдържание на мазнини. В повечето случаи това е наследственост, но могат да са и нарушения в работата на ендокринната система или стомашно-чревния тракт.

Преразгледайте внимателно своя начин на хранене. Продуктите, съдържащи захар (шоколад, бонбони сладолед и т.н.), са богати на въглехидрати, които активизират работата на мастните жлези, придаващи мазния блясък на кожата. Ограничете се и в употребата на пушени и мазни меса, а добавете в менюто си повече плодове и зеленчуци.

Не забравяйте за правилната хигиена. Сутрин е напълно остатъчно да измивате лицето си с топла вода и специална пяна, тъй като след това работата на мастните жлези не се отличава с особена активност.

Вечер трябва да почиствате кожата си много внимателно. През деня върху лицето се натрупват не само продуктите от работата на мастните жлези, но и прах и мръсотия. Лицето трябва да се почиства с помощта на козметично мляко, а след това да се намазва с тоник.

Поне 2-3 пъти в седмицата ползвайте пилинг - за по-дълбоко почистване.
В борбата с разширените пори могат да помогнат само маските за нормализиране дейността на мастните жлези. Нанасяйте ги на дебел слой и ги дръжте не по-малко от 10 минути.

Не забравяйте и основното правило: всички тези мерки не могат да бъдат временни – те трябва да станат постоянен навик.(а)

АКНЕТО - НАЙ-ЧЕСТОТО КОЖНО ЗАБОЛЯВАНЕ
ЗА ДА ОСТАНЕ КОЖАТА МЛАДА ПО-ДЪЛГО

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хигиена    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.