zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бронхитът: остър или хроничен?



Бронхитът: остър или хроничен?

Бронхитът заболяване, от което всеки втори човек страда поне веднъж в живота си – понякога за кратко, понякога – трайно.

здраве.bg

... в голяма степен от дисциплинираността на самия пациент, който трябва да приема доста медикаменти, а понякога и да прибягва до услугите на бронхоскопията с цел отстраняване на храчките от бронхите.
При хроничен бронхит е много важно да се занимаваме с лечебна физкултура и дихателна гимнастика, да се прави масаж на гръдната клетка, а сутрин и вечер - универсалното ”упражнение на дърваря”: след като сме изпили половин чаша вода, се навеждаме рязко няколко пъти сякаш сечем дърва. Казано научно, това означава постурален дренаж.

Не трябва да се мисли, че след като бронхитът е хроничен, то нарушенията в лигавицата никога няма да се възстановят. Много увреждания са обратими до известна степен. Ако успеем да намалим броя на инфекциозното изостряне на болестта през годината, част от лекарствените препарати може да бъде отменена от лекаря. Самото заболяване няма да премине изцяло, но някои симптоми ще изчезнат и общото състояние значително ще се подобри.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.