zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Солариумът – алтернатива на слънцето през зимата



Солариумът – алтернатива на слънцето през зимата

здраве.bg

... цялостен тен, креслата-солариуми с по-лек режим на работа ще придадат на вашето лице, крака, ръце и шия приятен бронзов загар.

Внимание!
Всички солариуми трябва да се намират в сухо помещение с добра вентилация. Лампите трябва редовно да се сменят: безопасен загар се гарантира само при първите 400 часа на тяхната експлоатация.

Кожата трябва внимателно да свиква със загара. Първото посещение не трябва да е повече от 5 минути, като и по-нататък се ограничавайте до 15 минути. Интервалът между посещенията следва да е не по-малък от 3 дни.

По време на сеанса използвайте защитни очила - ултравиолетът е много вреден за роговицата на очите. Косата трябва да се покрие с кърпа, за да не изгори, а устните трябва да се предпазят със защитен балсам. Препоръчително е гърдите също да се покриват.

Преди сеанса гримът и парфюмът трябва внимателно да бъдат отстранени, защото могат да провокират появата на пигментни петна и да предизвикат алергична реакция. В продължение на един месец след епилация или лазерно почистване на кожата не трябва да се използват услугите на солариума.

Много лекарства засилват чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи (някои средства за лечение на настинка, антибиотици, антидепресанти). Всички солариуми могат да бъдат опасни за хората с много бенки и татуировки, а също така за страдащите от захарен диабет, гинекологични заболявания и такива с нарушения в ендокринната система.

Според някои проучвания сокът от моркови, тиква и кайсии могат да направят вашия тен тъмен и много приятен. За засилване на ефекта добавете в чашата 1-2 капки портокалово, лимонено или мандариново ефирно масло. Най-добре е сокът да се изпива веднага след сеанса в солариума.

Използването на специална козметика е задължително не само след, но и по време на сеанса. Козметичното мляко или гелът активизират производството на меланин и добре овлажняват кожата, а съдържат и антиоксиданти.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.