zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

30-те дни след празниците30-те дни след празниците

Как да се храним през мeсеца след празничната трапеза.

dieti.info
четете още в dieti.info


Коледните и Новогодишните празници отминаха и наднормените килограми вече са налице. Вместо да изпадате в отчаяние или да се предавате на чувството за вина, спешно започнете диета за отслабване, която за месец не само ще възвърне добрата ви форма, но и ще ни направи по-здрави.

1 ден
Започнете да се движите повече. Така ще ускорите обмяната на веществата. Интензивното ходене, карането на колело, тренировките във фитнес залата... всичко това ще ви помогне да изгорите поне част от излишните калории.

2 ден
Започнете да си водите дневник, в който съвестно да вписвате всичко, което сте изяли, а също така колко време сте посветили на раздвижване. Внимателно препрочитайте написаното и се опитайте да установите от какви ястия трябва да се откажете и как да се натоварите физически.

3 ден
Уточнете спешните си ангажименти за целия месец. Измислете си действия, с които ще можете да се развличате без да поглеждате постоянно към хладилника.

4 ден
Пийте колкото се може повече течности. 8 чаши дневно са минимумът – особено за отслабващия човек.

5 ден
Хранете се задължително 3 пъти дневно, без да броите междинните похапвания. Ако лишите своя организъм от храна, ще забавите обмяната на веществата, организмът ще премине към авариен режим на работа и ще изгаря по-малко калории, стараейки се да натрупа повече в резерв. Вместо да отслабнете, ще напълнеете.

6 ден
Употребявайте повече плодове и зеленчуци, богати на целулоза. Те съдържат малко калории и мазнини, но създават чувство за ситост.

7 ден
Яжте винаги, когато усетите глад. Вслушвайте се не в разума, а в стомаха си – той ще ви подскаже дали трябва да седнете на масата.

8 ден
Много хора имат потребност да похапват на всеки 2-3 часа и това е нормално. Във всички случаи трябва да се избират правилните продукти – например ябълка с парченце обезмаслен кашкавал или малко количество овесени ядки.
9 ден
Не си забранявайте отделни ястия, просто консумирайте...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.