zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как ни влияе луната



Как ни влияе луната

здраве.bg

Лунният цикъл започва от новолунието и има 4 фази. Първо се появява тънкият сърп, който постепенно се увеличава и нараства до пълен диск - идва пълнолунието. След това луната започва да намалява, докато почти изчезне. Всяка една от тези фази влияе и на физическото, и на емоционалното ни състояние.

При “младата” луна по-чувствителните хора понякога страдат от главоболие и нарушение в кръвообращението. С нарастването й в тялото се натрупват енергия.

Особено голям подем на енергия човек преживява в периода на пълнолунието, когато нервната възбудимост е повишена, а някои хора са обладани от безпокойство и безпричинен страх. Настроението често се променя, а апатията и отпадналостта са постоянни спътници.

Пълните хора трябва да бъдат много внимателни през този период, тъй като по време на пълнолуние храната се усвоява по-добре отколкото при другите фази и много лесно може да се натрупат килограми.

Счита се, че лунният цикъл има две критични точки – първата и последната четвърт, когато луната се намира съответно между новолунието и пълнолунието. Двете половинки като че ли се борят помежду си и затова тази фаза е много силно енергийно наситена. Според някои схващания в тези периоди се засилва конфликтите във всички сфери: в семейството, в работата. В организма се изострят хроничните заболявания или възникват нови болежки.

При новолунието “умира” единият лунен цикъл и се “ражда” другият. Луната влияе много силно. Специалистите обясняват това с факта, че през този период тя и Земята въздействат едновременно. С новолунието идва спад на жизнената енергия и по-рязко усещаме стреса и депресията.

За да се предпазите от негативното въздействие на новолунието, се препоръчва да се храните и наспивате добре, да се разхождате и почивате повече. Някои препоръчват и средства, предлагани от фитотерапията и ароматерапията.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.