zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Нутрикозметика – що е то?Нутрикозметика – що е то?

Козметика, но и нещо повече - за по-добър ефект.

здраве.bg

Нутрикозметиката е сравнително ново направление в козметиката. За разлика от “стандартните” козметични средства тя се приема вътрешно. Привържениците й твърдят, че за засилване ефекта на всички кремове е необходима вътрешна подкрепа, т.е. маските и кремовете сами по себе си не са достатъчни за получаването на всички необходими за кожата елементи.

Може да се каже, че нутрикозметиката всъщност е част от хранителните добавки. Препаратите, които се използват, не са лекарствени - те са укрепващи и профилактични средства.

Нутрикозметиката е създадена, за да помага на човек да получи недостигащите на организма хранителни елементи. Тя изпълнява ролята на “таблетка за красота”, която съдържа необходимия комплекс от витамини и минерали.

Нутрипродуктите се делят на няколко групи: средства за отслабване, препарати за подобряване на косата и ноктите, средства за грижа за кожата и препарати за общо поддържане на организма.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.