zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 сериозни симптома, че нещо не е наред



6 сериозни симптома, че нещо не е наред

Внезапната агонизираща болка в главата може да се окаже сигнал от организма за сериозен проблем. (фото: sxc.hu)

Научете се да ги разпознавате, за да се обърнете навреме към специалист.

здраве.bg

... гърдите си с брадичка, това е показател за бактериален менингит и трябва веднага да бъде назначен подходящ антибиотик, който да унищожи инфекцията преди да е достигнала и инфектирала мозъка.

5. При внезапна агонизираща болка в главата, по-силна от всяка една, която сте изпитвали досега, може да е налице кръвоизлив в мозъка. Веднага потърсете бърза помощ.
Мозъчните аневризми са сравнително редки, но могат да се случат дори на хора под 40-те. Навременната намеса при такова състояние в повечето случаи е животоспасяваща.

6а. При жените: Вагинално кръвотечение след менопаузата е показателно за евентуално наличие на раково образувание. Много жени са склонни да не му обръщат внимание, други смятат, че става дума за малко кръв в урината, но такова кръвотечение в много случаи се оказва свидетелство за рак на матката, който се лекува доста успешно, ако е установен в достатъчно ранна фаза.

6б. При мъжете: наличието на бучка в някой от тестисите, придружено или не от такова образувание в слабините може да е сериозно. Ракът на тестисите е по-характерен за тези мъже, при които тестисите не са слезли по естествен път от корема в скротума.

Стара народна поговорка гласи, че скърцащото колело се нуждае от смазка. Това е жизнено важно в медицината. Дори някой лекар да не обръща внимание на оплакванията ви, настоявайте на своето и ако не получите достатъчно внимание, потърсете второ мнение. В крайна сметка именно вие сте тезиу които най-много трябва да се грижат за собственото си здраве.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.