zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 близнаци се родиха в Алжир6 от тях са живи и засега се развиват нормално.

20 април 2007, здраве.bg

В алжирската провинция Бумердес 27-годишна алжирка е родила на 18 април 8 близнаци наведнъж. Децата са се появили на бял свят чрез цезарово сечение. Едно от тях се е родило мъртво, а второ е починало веднага след раждането. Останалите 6 – всички те момичета са под постоянно наблюдение и по думите на лекарите, цитирани от РИА-Новости, се чувстват добре.
Теглото на близнаците е между 700 г и 1,3 кг.
Жената е родила за пръв път, като последните три месеца от бременността е прекарала в болница. Преди да забременее жената е посещавала в продължение на половин година курс за лечение на безплодие.
По статистика вероятността за раждане на 8 деца наведнъж е е едно на няколко стотин милиона, като в повечето случаи новородените не оцеляват.
На науката са известни само няколко случая за успешно родени и оцелели родени на веднъж 6 и повече деца. През 90-те години на миналия век в САЩ и Саудитска Арабия са отчетени два случая за раждане на 7 деца, като всички те са били спасени.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.