zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Дискусия за кризата в здравеопазването поискаха десните партии



Те не изключват и вот на недоверие към правителството.

19 януари 2007, дневник.bg
още новини от дневник.bg


Десните политически сили искат изслушване на премиера за задълбочаващата се криза в здравеопазването, каза вчера председателят на здравната комисия в парламента и депутат от БНС Борислав Китов. ДСБ, ОДС и БНС имаха консултации по темата по инициатива на ДСБ.
Изслушването ще бъде за това спазват ли се изискванията в здравната стратегия на правителството и какво се прави за преодоляване на кризата, каза Китов. Питането ни ще бъде към премиера, защото проблемът вече не е само на министъра на здравеопазването, каза Иван Колчаков от ОДС.
Започвайки с критика, сме готови да продължим с конкретни стъпки какво да направи държавата, добави той. Според Стойчо Кацаров от ДСБ оценките на десните политически сили съвпадат и консултациите ще продължат, като по думите му е възможно да се стигне и вот на недоверие.
Борислав Китов посочи, че в момента не могат да се сключват трудови договори с касата. Подготвили сме второ питане до Конституционния съд спазва ли се конституцията, която изисква законопроектите да блъдат приети на два четения и какво се случва, когато на второ четене бъде приет текст, който впоследствие не фигурира в закона, отбляза той.
Проектозакон за промени в закона за здравното осигуряване е бил разпределен на водеща комисия по бюджет и финанси, което е опит да бъде заобиколена комисията по здравеопазване и се изпълнява политическа поръчка да се компенсират недомислиците с бюджета на НЗОК, добави Китов. На фона на недоволството песионерите, във връзка с правото им да получават здравна помощ, и на лекарите - които нямат договори с касата, ние дължим този дебат, каза председателят на здравната комисия.


 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.