zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Формата на корема не показва какъв ще е полът на детето



Формата на корема не показва какъв ще е полът на детето

Никакви научни данни не потвърждават традиционното схващане, сочи проучване.

здраве.bg

Определянето на пола на бъдещето дете по формата на корема на бременната жена, не почива на никакви научни основания, сочат резултатите от изследване.

По традиция се смята, че ако коремът е разположен високо, ще се роди момиче, а ако е ниско, ще се появи момче. Този визуален метод за определяне на пола се е появил още в Античността, когато се е смятало, че ембрионът от мъжки пол се намира в дясната част на корема, а женският - в лявата.

Този “метод” за определяне пола на бъдещото дете няма никакво научно потвърждение, показва изследването на група учени от Harvard Medical School , цитирани от Journal of the American Medical Association.

Някои от получените допълнителни данни са били също неочаквани. Жените с висше образование са предсказали пола на детето си със 70% точност, а по-ниско образованите - с 40%. Затова и учените отхвърлят традиционното схващане, че формата на корема показва пола на ембриона, и смятат, че далеч по-често жените могат да отгатнат пола, ако разчитат на усещанията си.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    9 месеца    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.