zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пържена “Кока-Кола” покорява Америка



23 ноември 2006, здраве.bg

Американците са известни в целия свят със своята предприемчивост. Но 30-годишният програмист от Далас (щата Тексас) Абел Гонзалес учуди абсолютно всички. Той измисли как да пържи “Кока-Кола”.
За да разработи новата си рецепта, той е изпробвал 15 различни базови варианти. В резултат на това е измислил следното: към сиропа “Кока-Кола” трябва да се добави смес от пържено сладко от ягоди, а в полученото тесто да се поставят няколко цели пресни ягодки. След това от получената смес се правят топки, които се пържат в разгорещено олио и така се появяват понички с размер на топче за понг-понг, които се продават в чаша със сладки заливки. Върху лакомството отново се добавя сироп от “Кока-Кола”, разбита сметана, захар с канела и изкуствени вишни.
Гонзалес представи своето ново “ястие” на изложбата за постижения на щата Тексас, коята се провежда всяка година. За 24 дни той е продал 35 000 порции пържена “Кока-Кола” по 4,5 долара и затова получи награда за най-добра иновация в областта на продуктите за хранене.
Изобретателят, разбира се, не е публикувал данни за количеството калории в новото ястие и засега не иска да го патентова – най-вероятно защото не съответства на представите за здравословно хранене.
Плановете на програмиста включват на следващата изложба да представи пържена диетична “Кока-Кола”, в която има по-малко калории, както и създаването на пържен “Спрайт”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.