zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Еротичната кухня



Еротичната кухня

Една ексцентрична алтернатива за по-хармоничен и здравословен живот.

dieti.info
четете още в dieti.info


Според диетолозите такава съществува и тя несъмнено помага (без да определя) да се освежи връзката между партньорите, да се разрешат много проблеми, както любовни, така и чисто житейски. Ако се научи правилно да използва “любовната кухня”, човек ще умее да разгадава тайните и цялата красота на любовните отношения и секса ще решава по-лесно редица ситуации, които в противен случай пречат да изпитваме пълна наслада от любовта, твърдят автори от ediets.com.

Нека определим някои от основните принципи на хранене, характерни за еротичната кухня и в частност за афродизиаците (aphrodiziacos - преведена от гръцки думата означава “любовен”). Така се наричат веществата, притежаващи свойството да стимулират половото влечение и да повишават половата активност.

Кулинарната еротика широко използва различни билки, зеленчуци, плодове, подправки и аромати за приготвянето на храната. Не трябва да се забравят и кисело-млечните продукти като извара, йогурт, кашкавал.

Храната, употребявана от човека, като правило трябва да съдържа множество витамини, в това число витамините “на размножаването” - А и Е. Те се съдържат в най-големи количества в яйцата, морковите, черния дроб на различните видове риба. За половата възбуда е много важен и витамин В, който се съдържа най-вече в бобовите култури, картофите и рибата.

Еротичната храна трябва да съдържа достатъчно количество за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати. За приготвянето на еротични ястия съвсем логично се предпочитат екзотични храни като фазанът, а за любовна напитка - камилското мляко.

Още в древността хората са използвали за повишаване на своята потентност т.н. наркотици под формата на прахчета, балсами...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    секс и здраве    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.