zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво може би не знаем, а е нужно, за диетата с много протеиниКакво може би не знаем, а е нужно, за диетата с много протеини

... или 5 заблуди за протеиновите диети.

dieti.info
четете още в dieti.info


... В началния етап на тези диети са разрешени месни и рибни продукти, колбаси, кренвирши и млечни продукти. При подобно “антивегетарианско” хранене лесно се превишава нормата за мазнини и очакваното намаляване на теглото може и да не стане факт.

Заблуда 4. След белтъчните диети може да се яде всичко и не се напълнява.

Диети, осигуряващи стабилен резултат след тяхното прекратяване, не съществуват. Завръщането към предишния начин на живот и най-вече предишното хранене, води и до връщането на наднорменото тегло.
Тези, които разумно разширяват своето меню за сметка на плодовете, зеленчуците и бобовите култури, се оказват в по-изгодна ситуация. Завръщането обаче към тортите, газираните напитки и шоколада веднага след приключване на диетата ще доведе до възстановяване на предишните килограми.

Заблуда 5. Белтъчните диети могат да се спазват неограничено време.

Всъщност малко се тези хора, които продължително време са спазвали такива диети. Организмът страда от недостига на въглехидрати. Като резултат от това страда и външният вид, спада имунитетът, намалява се физическата и умствената издържливост и активност. Отказът от растителна храна води до недостиг на витамини С, Р и В и редица микроелементи. Продължителното спазване на тези диети може да предизвика и образуване на камъни в бъбреците и жлъчката, отлагане на “соли” в ставите и гръбначния стълб и повишаване на риска от развитието на вредни вътрешни образувания.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.