zdrave.bg
Болката
»мускулно-скелетни болки
мускулно-скелетни болки... и ставните съчленения между тях също има изразена болезненост в областта. Радикулитните болки се причиняват от притискане на коренчетата на нервите, излизащи от гръбначния стълб. Те се характеризират с разпространение по хода на нерва, който е засегнат – например исшиадични болки по задната част на крака в резултат на притискане на коренчето на исшиадичния нерв. Подобен характер имат и болките при дископатия.

За лечението на мускулно-скелетните болки е важно да се установи основното заболяване и да се предприеме съответното специфично лечение. Независимо от това болковият симптом се повлиява добре от НСПВС с мощно аналгетично и противовъзпалително действие.
При сериозните и тежки форми на артрит (при автоимунните съединително-тъканни болести, в т.ч. и ревматоидния артрит) се използват и други специфични медикаменти.
При дегенеративните костни и ставни заболявания, освен НСПВС, с цел облекчаване на болката, в употреба влизат и много други препарати, подобряващи костната и ставна трофика и подпомагащи костния и ставен метаболизъм.





 
изпишете търсеното на латиница
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.