zdrave.bg
Секс и здраве
»хламидиоза
хламидиоза... влияят на имунната система: те способстват за нейното отслабване и настройват срещу нея някои от тъканите на организма.

Диагностика и лечение

Признаците на хламидиозата са много неясни и затова при наличието на всякакви подозрителни секрети незабавно се обръщайте за съвет към лекар. Жените трябва да посетят гинеколог, а мъжете – уролог. От полза и на двата пола е и консултацията с дерматолог и венеролог.

За да се постави точната диагноза трябва да се установи възбудителя на инфекцията – хламидията. Обичайните намазки и посевки не са достатъчни, трябва да се направят и по-сложни изследвания: пряка имунофлуоресценция (ПИФ) и ДНК-диагностика.

Избавянето от хламидиите е по-трудно отколкото от другите вредни бактерии. Тези микроорганизми умеят да се приспособяват към лекарствата и да се “крият” от тях.

Въпреки това хламидиозата трябва да се лекува – колкото по-бързо, толкова по-добре. Антибактериалната терапия се състои от имуномодулатори, поливитамини, нормализиране на начина на живот, отказ от полов живот по време на лечението.

То задължително трябва да се провежда от всички сексуални партньори. След неговото завършване задължително се правят и контролни изследвания. Ако хламидии не се открият, изследването се повтаря след 1 месец (при жените преди менструация). Едва след това може да се говори за ефективно проведено лечение.

Хламидиоза и бременност

Ако жената не е бременна, наличието на хламидии в нейния организъм не се проявява силно. Тяхното любимо място на обитаване е шийката на матката (по-точно лигавицата на цервикалния канал). Именно там се разполагат колониите хламидии, но не за постоянно. С този факт са свързани честите случаи, когато гинекологът взима намазка от цервикалния канал и намира в нея хламидии, а след ден при повторно изследване такива не се откриват.

Как се проявява хламидиозата

При изостряне на инфекциозния процес оплакванията на жените в зависимост от нивото на разпространение на хламидиите...




 
изпишете търсеното на латиница
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.