zdrave.bg
Секс и здраве
»хламидиоза
хламидиоза... и тогава се правят повторни изследвания или се използват принципно различни методи – намазка или изследване на кръвта, основаващ се на генното инженерство, (изучаване на ДНК или нейните фрагменти, като достоверността на този метод е много висока).

Поставянето на точната диагноза зависи и от качеството на оборудването в конкретната лаборатория.

Колкото по-добри са защитните сили на организма, толкова по-малка е вероятността от заразяване с хламидиоза.

Оптимален вариант е едновременното изследване на цялото семейство (всички заинтересовани лица в това число и децата). В този случай може да се определи кой член от семейството на какъв стадий се намира и по така да се контролира ефективността на лечението.

В повечето случаи възбудителите на заболяванията уреаплазмоза и микоплазмоза не се проявяват по никакъв начин и едва при изостряне на процеса предизвикват усложнение на бременността и инфектиране на плода., които са сходни с действието на хламидиите.

Препоръчително е жените, които са имали в миналото си подобни проблеми да си направят кръвни изследвания и намазка за наличие на тези три възбудителя.

Изследванията показват, че приемането на хормонални противозачатъчни таблетки намалява риска от заразяване с хламидиоза. Това се обяснява с повишените защитни свойства на слузта в шийката (намалява се нейната проницаемост за бактериите).

При наличие на хламидиоза по време на бременност

За лечението на бременната се използват антибиотици, безвредни за плода (тези, които не минават през плацентата). Антибиотикът действа предимно на организма на майката, но в периода на лечение той променя обмяната на веществата в организма, а това влияе и на обмяната на веществата при плода.
Антибиотиците следва да се предписват за кратък период от време, за да се постигнат минимално вредни последствия.




 
изпишете търсеното на латиница
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.