zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Детоксикацията – мода или необходимост?



Детоксикацията – мода или необходимост?

платена публикация

В последните години все по-често се говори за детоксикация. Най-честата грешка е , че този процес се бърка с диета. Диетите са за болни хора, а режимът за детоксикация е част от начина на живот и на здрави, и на болни. Съвременният човек живее в стресова среда - храни се обилно и непълноценно, пие алкохол или сънотворни, за да заспи и кафе, за да се събуди. Движи се малко, диша замърсен въздух, често е нетърпелив и избухлив или апатичен и примирен – все крайни състояния, които вкупом водят до силно киселинна среда в организма.

В условията на повишена киселинност, клетките работят непълноценно. Променят се сигналите към клетъчната мембрана, синтезът на протеини и съответно реактивността на клетката се уврежда. Така тя не успява да се справи с нормалните си функции. Това съсипва имунитета. Това се случва, защото в състояние на хронична интоксикация органите и системите, отговорни за очистването на организма не са в състояние да поемат, неутрализират и излъчат натрупаните токсини. Затова те остават в кръвта или се натрупват в мастната тъкан, около вътрешните органи, в кръвоносните съдове. Това от своя страна води до ново натрупване на мастни отлагания около токсините. „Как се чувстваме?“– уморени, замаяни, сприхави, гневни,с хрема, кашлица, болки в ставите, високо кръвно, диабет, стенокардни пристъпи, туморни образувания и т.н. Точно поради тази причина болестта е чест, а понякога и доживотен спътник на съвременния човек.

Как можем да проведем ефективна детоксикация?

Ако сме решили да спрем саморазрушението си, ако сме готови да останем здрави, трябва да провеждаме режим на детоксикация минимум два пъти годишно (през пролетта и есента) по 30 дни и още два пъти (през лятото и зимата) по 10 дни.

Детоксикационният режим включва прием предимно на алкализиращи храни, намаляване наполовина на обичайните количества леко киселинни и средно киселинни храни...

 
добави в:
 
Още по темите:
 
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.