zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В ЕС лекарствата за деца трябва да са тествани за тяхНовите правила влизат в сила от този месец.

5 януари 2007, news.bg
още новини от news.bg


Те изискват от базираните в страните от общността компании да удостоверяват, че лекарствата, които предлагат на пазара, са подходящи за деца, информира Дойче веле.
Според германски организации за защита на потребителите над 50 на сто от лекарствата, използвани при лечение на деца, не са одобрени за тези пациенти.
Или лекарите често дават на малките си пациенти медикаменти, които не са тествани преди това за деца, а само за възрастни. Обикновено лекарите определят по-малка доза за едно дете съобразно неговото тегло.
Това ще се промени с новите правила, които влизат в сила през януари и изискват от фармацевтичните компании, базирани в Европа, да докажат, че всяко ново лекарство на пазара е било изследвано и за ефекта му при деца.
А за лекарствата, които вече са на пазара, фирмите трябва да включат информация за дозиране и при възрастни, и при деца.
Новите условия предполагат компаниите да извършат повече педиатрични изследвания чрез различни инициативи и улеснения. Правилата например ще позволят на компаниите да направят изследванията си в целия съюз.
Това улеснява доста при тестването на лекарства, които са за по-редки заболявания като онкологичните, които изискват интензивни изследвания и повече участници в програмата.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.