zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

АстраЗенека открива пунктове за безплатно измерване на кръвно наляганеТе ще бъдат във всички по-големи градове на страната.

20 ептември 2006, здраве.bg

Д-р Стефан Тунев, мениджър “Кардиология” в “АстраЗенека България”, обяви програмата от предстоящи събития на компанията във връзка с отбелязването на Световния ден на сърцето.
Кампанията на “АстраЗенека” стартира на 21 септември от 11.00 ч. пред Народния театър “Иван Вазов”, където специалисти ще измерват безплатно кръвното налягане на всеки желаещ. По същото време инициативата ще се провежда и в Пловдив, Варна и Плевен. В хода на кампанията, специалисти-кардиолози ще извършват безплатни прегледи в цялата страна.
“За да променим зловещата статистика, преди всичко трябва да сме информирани, затова и стартираме тази мащабна кампания. Идеалното кръвно налягане е 120/80 mmHg”, обясни д-р Стефан Тунев.
“България е на едно от първите места по смъртност от сърдечно-съдови заболявания в Европа. Това се дължи на основните рискови фактори: високо кръвно налягане, повишени нива на холестерол, тютюнопушене, обездвижване, захарен диабет и затлъстяване. Трябва да променим начина си на живот”, напомни д-р Тунев.

„АстраЗенека” е сред водещите фармацевтични корпорации в света с нови и високоефективни лекарствени средства в седем големи терапевтични области - онкология, сърдечно-съдови, стомашно-чревни и белодробни заболявания, ЦНС, интензивно лечение и анестезия.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.