zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 години по-млади!



7 години по-млади!

6 доказани стъпки в правилната посока - младостта.

здраве.bg

Навярно ви се е случвало отнякъде неочаквано да намерите снимка от преди десетина години, на която изглеждате толкова по-добре. Ех, само ако можехте да върнете обратно времето... Пластични хирурзи, производители на кремове за лице по всякакъв начин ви вдъхват надежди, че това е донякъде възможно. Но как, срещу каква цена и за сметка на какво?

Ето какви са препоръките на дерматолозите. Предлагаме ви няколко съвета на специалисти в областта, цитирани от онлайн изданието WebMD. Те може и да не сътворят чудото, но пък са проверени и доказано ще намалят вредните влияния на времето и различните фактори.

Стъпка 1: Избягвайте слънчевата светлина

Факт е, че продължителното! излагане на слънце води до появата на кафяви петна, както и на повърхностни и по-дълбоки бръчки. Ако се нуждаете от доказателство, погледенете кожата по долната част на ръката си, където слънчевите лъчи рядко достигат – със сигурност изглежда по-нежна и еластична.

Слънцето ускорява процесите на стареене на клетката. Около 40-годишна възраст се преминава онази условна граница, когато колагенът и еластичната тъкан се променят значително и това се отразява сериозно върху състоянието на кожата. Това лесно можете да проверите с огледало.

Предпазването на кожата от прекомерното слънчево излагане (през всеки сезон от годината!) ще ви помогне да забавите и дори да предотвратите някои процеси, водещи до стареене на кожа.

5 години по-млади. До 6 месеца след като вземете мерки, кожата ви вече ще изглежда по-добре - по-гладка и тонизирана. Не забравяйте обаче след настъпването на видим ефект да продължите с предпазването от слънцето.

Стъпка 2: Изглаждане на линиите с ретиноиди

Според проучване, направено от американски дерматолози през миналата година, ретиноидите подпомагат заличаването на бръчките и кафявите петна, тъй като увеличават производството на колаген и нормализират дейността на кожните клетки. Тези производни на витамин А съединения оказват ефект, съпоставим с...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хигиена    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.