zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 години по-млади!



7 години по-млади!

6 доказани стъпки в правилната посока - младостта.

здраве.bg

... ви, ще изглеждате поне с 2-3 г. над възрастта си. Не е случайно, че след връщане от пълноценна почивка от 1-2 седмици, човек се чувства (а и изглежда) видимо подмладен.

Стъпка 5: Ексфолирайте кожата си внимателно и често

Ексфолиращите процедури дори в домашна обстановка имат нужния ефект. Те повишават производството на колаген и се смятат от специалистите за един от най-добрите методи - особено ако искате да забележите незабавно промяната.

С възрастта кожата страда все повече от липса на влага, а мъртвите клетки се придвижват в горните й пластове, придавайки й по-груб вид. След като ги отстраните, ще се подобрят различните функции на вашата кожа, тъй като задържащите водата клетки се появяват на повръхността и подпомагат всмукването на важни съставки (като антиоксиданти и ретиноиди).

Дерматолозите напомнят също, че редовното ексфолиране има терапевтичен ефект при склонност към акне.

Хората с чувствителна кожа или розацеа трябва да пропуснат тази стъпка, тъй като мъртвите клетки на повърхността ги предпазват от раздразнение на кожата.

2-3 години по-млади. Има две условия, твърдят експертите. Първо трябва да прилагате ексфолиращите процедури достатъчно продължително време, за да постигнете желания ефект. За най-добри резултати посетете дерматолог, който да ви консултира за ежемесечения пилинг, имащ за цел именно да премахне най-горния слой на кожата. Второто условие е да комбинирате тези процедури с поне една от по-горе изброените стъпки.

Стъпка 6: Добавете влага

Особено при по-голямата част от жените в менопауза употребата на хидратиращ крем за кожа е задължителен! Водата е елементът, който придава на кожата гладък и свеж вид, и то почти веднага.

2-3 години по-млади. Наблюденията показват, че редовната употреба на овлажняващи козметични средства придава на кожата по-млад поне с 2-3 г. вид(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хигиена    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.