zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Дентавакс – едно съвременно и проверено средство против възпаления в устната кухина и пародонта



23 май 2006, здраве.bg

Приложението на орални полибактериални имуномодулатори за лечение на заболявания е сравнително ново направление в имунологията. Необходимостта от такъв вид препарати възникна във връзка с нарастващата резистентност у човека към все повече лекарства.
Проучванията през последните десетилетия доказват, че огромен брой от различни бактериални видове са полирезистентни към антибиотици и химиотерапевтици. Този факт налага търсенето на нови подходи за профилактика и контрол на заболяванията, каквито са ваксините и имуномодулаторите.
Дентавакс е предназначен за приложение при възпалителни заболявания на устната лигавица и пародонта, които са сериозен клиничен проблем в стоматологичната практика, поради широкото им разпространение, различните причинители и неефективното им лечение. Подходящ е за приложение също преди и след тонзилектомия (вадене на сливици). Този факт го прави особено необходим в стоматологичната практика, тъй като е установено, че тонзилите са главни полета на смущение при децата, а зъбите – при възрастните.
Една таблетка Дентавакс съдържа 36 мг лиофилизирана активна субстанция и убити бактериални тела от 5 бактериални вида: Lactobacillus acidophilus, Candida albicans, Streptococcus pyogenes, Staphilococcus aureus и Klebsiella pneumaniae – доказано най-честите причинители на възпалителни заболявания в лицево-челюстната област.
Таблетите Дентавакс се смучат до разтварянето им, като се препоръчва се 1 час след прилагането да не се приемат течности. Това е необходимо, за да се избегне разреждане на препарата и ускоряване на преминаването му през храносмилателната система. При този начин на приложение се активират главните индуктивни места за стимулиране на имунитета по лигавичните повърхности, където антигените влизат в контакт с клетките на имунната система.
Приложението на препарата се извършва по схема, в зависимост от диагнозата:
- при остри състояния се приемат по 4-6 таблети дневно в продължение на 15-30 дни;
- при хронични - 3-4 таблети дневно в...

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    превенция    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.