zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Откриха научен метод за измерване на половото влечениеИ мъжкият и женският пол имат своите "неудачни" дни, твърдят специалисти.

10 май 2006, здраве.bg

Израелски учени от университета на Тел Авив (Tel Aviv University) първи в света откриха начин да измерват нивото на половото влечение на мъжкия, а от части и на женския пол. Те вече могат точно да определят “неудачните” дни за всеки човек и да съставят своеобразен “секс-календар”.
Изхождайки от най-високата раждаемост в цял свят през месец март, те логично определят месец юни като пиков за зачеването на деца. Именно тази логика е в основата на изследванията на израелските специалисти под ръководството на доктор Моше Варди.
Тяхната методика е изградена върху измерването на електрическата активност на мозъка не само при мъжете, но и при жените. Този метод според учените може да стане много важен за лекарите при диагностициране и лечение на сексуалните разстройства.
Сега, основавайки се на изследванията на екипа учени от Израел, всеки дори начинаещ сексопатолог може точно да установи причините за сексуалния проблем: дали това е действително липсата на сексуална възбуда, свързана с особеностите на организма или нещо друго, което не се отнася пряко към медицината.
“Най-важното е, че сега с лекарска помощ може да бъде съставен индивидуален график на сексуалната активност. Хората, които обичат планирането ще могат да внесат съществени изменения в своите планове”, казва д-р Варди.
Разбира се, в този график може да се направят и корекции в зависимост от критичните дни, защото не само представителките на нежния пол, но и мъжете страдат от хормонални смущения. “Възрастовите изменения на организма, които преди се смятаха за чисто женски, всъщност се отнасят и за мъжкия пол. Много мъже от 45 до 60 години изпитват същото като жените на тази възраст: раздразнителност, емоционална неустойчивост, склонност към депресия, приливи на кръв към лицето, намаляване на половото влечение. С други думи, при тях настъпва мъжкият климакс”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.