zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В българското здравеопазване има корупция и дефицит на способни администраториТова заяви на среща в Стара Загора доц. Атанас Щерев.

8 април 2006, Агенция Фокус
още по темата


В Стара Загора зам.-председателят на Парламентарната здравна комисия Атанас Щерев каза, че в българското здравеопазване има корупция и дефицит на административен капацитет. Въпреки атаките срещу Щерев, той се зарече да работи за реформирането на здравната система. Първите стъпки в тази посока, според депутата, са увеличаването на здравните осигуровки с 2% и регламентирането на доплащанията в болничната помощ.
В бюджета на здравното министерство трябва да влязат между 100 и 200 милиона лева за профилактика, а пациенти, които не минават на такива прегледи, трябва да си доплащат лечението, независимо че са осигурени, предлага Атанас Щерев.
Той каза, че знае откъде идват атаките срещу него и припомни, че е бил нападан и по повод дебата за размера на ДДС върху лекарствата и за предложението му донорството да става с информирано съгласие.
"Българският пазар на лекарства е твърде малък и затова фармацевтичните фирми продават изключително скъпо", коментира Щерев и посочи огромни разлики в цените на лекарство за онкоболни у нас и в съседна Турция...

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.