zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Над 25 млн. лева допълнително тръгват от НЗОК към болниците



Над 25 млн. лева допълнително тръгват от НЗОК към болниците

26 юни 2013, novini.bg
четете още в novini.bg


На проведено вчера заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса беше взето решение да се изплатят допълнителни 25 200 000 лв. на болниците, съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

Средствата са за отчетената от тях дейност през второто тримесечие на годината, която е извършена над предварително планираната, и са осигурени от направено преразпределение на бюджета за болнична помощ.

От началото на годината НЗОК регулярно и в срок изплаща на болниците определените им по прогноза средства, както и разрешените над тях, които са предвидени като възможност в правилата за разпределяне на бюджета за болнична помощ. В рамките на тази седмица ще бъде направено и плащането за дейността им през месец май.

След взетото вчера решение на Надзорния съвет за отпускане на допълнителните 25 200 000 лева на всички лечебни заведения ще бъдат изплатени заявените разходи, които са над утвърдените за второто тримесечие на годината.

С въведения от месец май нов начин на електронно отчитане на болниците в НЗОК ежедневно постъпва информация, която позволява по-точно планиране на средствата за болнична помощ. Към момента всички плащанията се осигуряват от съответните параграфи по бюджета на НЗОК и не се е налагало да се ползва резервът за непредвидени и неотложни разходи.

На същото заседание Надзорният съвет e приел и годишния финансовия отчет и отчета за изпълнението на бюджета на НЗОК за 2012 година, който следва да бъде внесен в Министерски съвет чрез министъра на здравеопазването.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.