zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Искат нови заплати в здравеопазването28 март 2006, actualno.com
още новини от actualno.com


Протестна декларация връчи на министъра на здравеопазването д-р Теодора Вълчева, лидер на медицинската федерация „ Подкрепа”, по време на подписаният колективен трудов договор в сферата на здравеопазването. В декларацията се настоява за отделяне на 8 % от брутния вътрешен продукт за здравеопазване.
От федерацията искат се предоговарят работните заплати, които в момента са под нивата, в 50-60 болници в цялата страна. В колективния трудов договор е заложена начална месечна заплата за директорите на бюджетни здравни и лечебни заведения от 480 лева, за старшите лекари и завеждащите направления – 300 лева, за завеждащите отделения и главните счетоводители – 330 лева.
Специалистите с висше немедицинско и медицинско образование ще имат начална основна месечна заплата от 280 лева. Допълнително възнаграждение в размер не по-малък от 1% за всяка година трудов стаж ще се заплаща за продължителна работа.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.