zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хомосексуализмът е заложен повече у жените



При тях привличането към същия пол е 27 пъти по-често, отколкото при мъжете, твърди проучване.

27 март 2006, здраве.bg

Все повече страни приемат (често с големи дебати) закони, разрешаващи хомосексуалните бракове. Именно този бум на хомосексуалните законни съюзи е накарал група изследователи на човешката природа да си зададат въпроса на кого е по-свойствена хомосексуалността – на мъжете или на жените.
Еднополовата любов е женско дело – това е изводът, до който стига екип учени от Калифорнийския университет под ръководството на д-р Ричард Лип, който заедно със свои колеги е изучил интимните предпочитания на 3 500 души. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Psychological Science.
Учените са установили, че само 0.3% от мъжете изпитват влечение един към друг, докато жените, които нямат нищо против еднополовата любов, са цели 8% или почти 27 пъти повече.
Тази огромна разлика д-р Лип обяснява с бисексуалността, която е характерна за много жени. “Сексуалната ориентация е много по-сложна, отколкото си представяме”, казва Лип. “За жените е напълно нормално да я променят. По мое лично мнение, бисексуалните мъже са много по-малко, в сравнение с жените”.
Изследователите предполагат, че не става въпрос за някакви социални фактори, както си мислят много хора, а за физиологичните различия между двата пола, а така също и за отношението, което те имат към секса. Според мнението на Ричард Лип, мъжете възприемат сексуалните отношение “по-материално”.
Резултатите от изследването на специалистите от Калифорния се потвърждават и от проучване, направено във Великобритания през миналата година. От него става ясно, че бисексуалните жени в страната са два пъти повече от чистите лесбийки – 6% към 3%.
Като цяло, броят на представителките на нежния пол, които са пробвали секс със същия пол, е нараснал повече от два пъти за последните 15 години.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.