zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ако болниците продължават да натрупват дългове, може да се стигне до разпродаване на имуществоТова заяви по телевизията министърът на здравеопазването проф. Р. Гайдарски.

10 март 2006, Агенция Фокус
още новини от Агенция Фокус


Ако болниците продължават и занапред да натрупват дългове, те ще трябва да бъдат покривани от самите тях и може да се стигне до разпродаване на болнично имущество.
Това заяви здравният министър Радослав Гайдарски в предаването “Тази сутрин” по бТВ. Той добави, че при наличие на средства Министерство на финансите и Министерство на здравеопазването също биха помогнали за издължаването на здравните заведения. Министър Гайдарски увери още, че здравната стратегия ще бъде изготвена и обявена до 31 март. По-добре е да бъдат по-малко болниците, но по-качествени, коментира министърът и обясни, че в момента се прави карта на болниците в България с цел определяне на добре функциониращите и необходимите заведения.
Радослав Гайдарски се застъпи за високи заплати на специалистите. “Нормално е един лекар да взeма 1000 лева”, заяви той.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.