zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се предпазим от преждевременно раждане



Как да се предпазим от преждевременно раждане

5 съвета как да намалим риска от раждане преди термина.

8 януари 2013, здраве.bg

... На всеки преглед трябва да следим с лекаря теглото си, за да се уверим, че то не спира по някакъв начин развитието на плода.

Спазване на здравословна диета

Препоръчително е по време на бременността да ограничим консумацията на сол и изцяло да избягваме пикантните храни. Ежедневната ни диета трябва да включва много зелени листни зеленчуци, соеви продукти, варени храни и плодове. Също така е добре да пием възможно най-много вода и други течности.

Медикаменти – само след консултация с лекар

Винаги трябва да се консултираме с лекар преди да започнем приема на каквито и да е медикаменти. Лекарствата могат да имат странични ефекти, които да изложат бременността на риск. Затова никога не бива да слушаме семейните приятели или роднините по отношение на каквито и да е медикаменти, а да обадим на лекаря.

Преждевременното раждане може да е резултат от множество причини като забременяване на по-късна възраст, прекомерна употреба на контрацептиви, предишно раждане с цезарово сечение. Днес много жени не намират достатъчно време да се грижат за себе си, а като родители трябва да тичаме по цял ден между дома и офиса си и често водим нездравословен начин на живот.

С тези причини много жени оправдават и факта, че не ходят достатъчно често на преглед при гинеколог. Затова най-малкото, което можем да направим, е винаги да спазваме поне основните препоръки за превенция. В крайна сметка това, което всички искаме, е здрава бременност и безпроблемно раждане.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
9 месеца    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.