zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Анти-ейджинг: как да забавим стареенето на кожата



Анти-ейджинг: как да забавим стареенето на кожата

Редовното хидратиране на кожата е основна предпоставка срещу преждевременното й състаряване.

Хранене, процедури, билки – всички те ще ни помогнат да намалим следите от възрастта върху кожата.

17 декември 2012, здраве.bg

Да, искаме или не с възрастта кожата се отпуска. В резултат на това се появяват бръчки и петна. И все пак - има различни начини, чрез които да забавим състаряването на кожата и да удължим времето, през което тя изглежда гладка и свежа. За да се възползваме от тях обаче, трябва да сме постоянни и търпеливи.

Всекидневни грижи на кожата

Грижите за кожата не трябва да се ограничават само до ежедневното й овлажняване. Важно е също така редовно да я тонизираме и прочистваме от мъртвите клетки. Доказано е, че тези, които прилагат тези три процедури редовно, са по-малко податливи на ранните знаци на стареенето на кожата. По този начин можем да запазим кожата си красива дори в по-напреднала възраст.

Здравословно хранене

Някои плодове и храни притежават естествени анти-ейджинг свойства. Плодовете, богати на витамин С и тези с високо съдържание на фибри и минерали са най-добрите алтернативни средства против стареене, които можем да намерим. Затова е важно да се фокусираме върху здравословното хранене. То поддържа имунната система по-силна и подобрява циркулацията на кислорода и кръвта в тялото.

От друга страна, водата е натурален продукт против стареене, който работи като подсилва храносмилателната система. Водата пречиства тялото от вредните токсини. Отслабената храносмилателна система води до констипация, която от своя страна влошава кръвообращението.

А влошеното кръвообращение означава понижен обмен на кислород в тъканите. Това директно се отразява на кожата като я оставя пигментирана и без блясък. Това са два от признаците за ранното състаряване на кожата, които всички толкова много искаме да избегнем.

Масаж и спа процедури

Масажът на тялото отпуска напрежението в мускулите и помага за прочистването на тялото от вредните химикали. Отпускайки мускулите, намаляваме и нивото на стрес в организма.

Кръвообращението стимулира деленето на клетките...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.