zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 урока за живота (не за храната), научени в Макдоналдс



5 урока за живота (не за храната), научени в Макдоналдс

Много преуспели личности са работили в младите си години във веригата за бързо хранене, а Коуди Тийтс е събрала историите им.

16 октомври 2012, здраве.bg

... , за които някой се нуждае от помощ – и то без да го молят – дори това да е почистването на тоалетните, обяснява тя.

Основателят на „Макдоналдс” Рей Крок е известен с това, че веднъж когато минал през един от ресторантите на веригата в своя скъп Кадилак, облечен в бизнес костюм и със златен часовник, помолил да му дадат парцал за под - за да изчисти малко разлята горчица.

В книгата присъства и още една легенда – поне за американците - вторият бейзмен на L.A. Dodgers Джери Хеърстън-младши, който разказва, че работата в „Макдоналдс” го е научила колко е ценно да се работи в екип. Хеърстън споделя, че винаги се опитвал да не става небрежен, защото другите членове на екипа разчитали на него.

2. Предизвикателство за усъвършенстване на нови умения: Без значение колко лесна е задачата, трябва да се гордеем с това, което вършим, набляга на това Тийтс. Когато Анди Макдауъл работела в един от ресторантите на Макдоналдс в Гафни, градче в Южна Каролина, тя установила, че е добра в поддържането на регистъра с документи и броенето на рестото. Станала толкова добросъвестна в желанието си да смята правилно всеки път, че започнала да сънува нощем как тревожно брои ресто.

Основателят на Амазон Джеф Безос си припомня колко горд се е почувствал, когато е счупил в купа 300 яйца с една ръка. Както казва Тийтс, всяка работа може да ни научи на нещо ново за нас самите, дори и просто на това какво не обичаме. По-често обаче в такава ситуация хората откриват нови свои умения и силни страни.

В книгата си Тийтс цитира изпълнителния директор на „Макдоналдс” за САЩ Джен Фийлдс, която преодоляла срамежливостта си, докато работела с клиенти в един от ресторантите. Тогава открила, че има дарба да кара хората да се чувстват комфортно.

3. Справяне с трудностите: Работата в „Макдоналдс” или всеки друг бизнес, работещ на бързи обороти, учи служителите на още едно много ценно умение – да остават фокусирани върху задачите си дори под напрежение, твърди Тийтс. Майк Грайс е...

 
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.