zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

ГМО: Какво точно са и защо трябва да бъдат отбелязвани на етикета



ГМО: Какво точно са и защо трябва да бъдат отбелязвани на етикета

Навлизането на генетично модифицираните организми заплашва цялата хранителна верига в природата!.

здраве.bg

... Компанията използва законите, свързани с патента, за да съди производителите, чиито обработваеми площи без ГМО са замърсени от ГМО полетата, което изважда малките производители от бизнеса. Повечето земеделци се провалят, защото не могат да си позволят съдебния процес. Силата на компаниите като ГМО е особено голяма в Новия свят и най-вече в САЩ. Засега в Европа земевладелците в по-голяма степен успяват да противостоят на тенденцията не без помощта и на националните и общото европейско законодателства.

Защо всичко около ГМО трябва да ни интересува?

Може би причините, описани по-горе са прекалено абстрактни. На практика ГМО унищожават здравето на хората и животните и застрашават със замърсяване не-ГМО посевите. Това е заключението на множество независими учени, провеждащи изследвания в областта. Те излагат на опасност най-малко кариерата си като публикуват резултатите си, докато много от медиите ги игнорират. Например Анти-ГМО активистът и автор Джефри Смит изброява нещастните случаи и обобщава опита си в борбата с Monsanto тук.

Агро-екологът д-р Джон Лотър дава още информация: „Смяташе се, че използваният промотор ген, мозаечният вирус на карфиола, трябваше да денатурира в храносмилателната ни система, но не стана така. Потвърди се, че той промотира трансфера на трансгените от ГМО храните в бактериите в храносмилателната ни система, които са отговорни за 80% от функциите на имунната ни система”. Цялото интервю на Лотър може да бъде прочетено тук.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.