zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да отслабнем като ограничим стреса



Да отслабнем като ограничим стреса

Мазнините около корема могат да намалеят и ако ограничим стресовите ситуации.

27 юни 2012, здраве.bg

Свалянето на мазнините около корема най-често се оказва истинско предизвикателство. Има много техники и продукти, предлагани от списанията и телевизионните реклами, които обикновено допълнително объркват хората как всъщност да се отърват от излишните сантиметри в обиколката на корема.

Диетата и упражненията са единствения начин да намалим мазнините включително тези около корема, но има и една друга, не толкова популярна техника, която може да помогне. Тя е свързана с понижаването на нивата на хормона на кортизол, които се увеличават при силен стрес. Ако всекидневието ни е изпълнено със стрес и страдаме от излишни мазнини около корема, може би е дошъл моментът да се замислим освен за ограничаващата диета и за повечето движение и за това как да намалим стреса, за да разрешим проблема с талията си.

Мазнините в коремната област се различават от другите видове мазнини по тялото, защото са по-добре кръвоснабдени. Тази кръв, която достига до тях, пренася различни хормони, които могат да допринесат до допълнителното натрупване на мазнини в областта. Един от тези хормони е именно кортизолът.

Но как да ограничим стресът, за да се погрижим и за фигурата, и за самочувствието си? Има няколко техники, които ще ни помогнат. Една от тях е медитацията. Успокояващите упражнения като например йога също ще са от полза. Можем да ги практикуваме у дома или да се запишем на специални курсове.

Ако стресът е свързан най-вече с работата ни, е добре да преразгледаме приоритетите си и когато това е възможно да оставим някой друг да свърши част от нещата вместо да се товарим с всичко. Напрегнатата и отговорна работа не бива да е причина да влошаваме нито здравето, нито фигурата си.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.